pühapäev, 16. mai 2010

Pikk nädalavahetus :)

Šveitsis oli neljapäeval mingisugune rahvuspüha (kristlik püha, tähistab Jeesus Kristuse tagasiminekut oma isa juurde taevasse 39 päeva peale lihavõttepühi) ja punane kalendripäev, ehk siis mul oli vaba :). Pere kutsus mind aga kahepäevasele väljasõidule Berner Oberlandi. Mõtlesin, mis mul ikka kaotada, lähen kaasa. Neljapäeva hommikul startisime Ballenbergi poole, kus asub suur suur vabaõhumuuseum, milles ka terve päeva veetsime. Ilmaga meil küll ei vedanud, kuid õnneks ei kallanud nagu oavarrest vihma, vaid ainult tibutas. Ja suured tänud emmele, kes ütles, et ma oma kilejope ka Šveitsi ikka kaasa võtaks. Täna peab ka selle vist kasutusele võtma, sest plaan minna Heididorfi ja seal natukene matkata ja ringi vaadata. Tagasi vabaõhumuuseumi juurde. Seal oli terve maa-ala ära jaotatud erinevateks Šveitsi piirkondadeks, kus olid igale regioonile tüüpilised majad. Alguses oli küll väga põnev, kuid lõpus hakkas juba ära tüütama, sest põhimõtteliselt olid kõik majad seest väga sarnased, väljast oli küll erinevusi märgata, natukene. Brendan tahtis aga igas majas käia. Lõpuks ma ootasin Kierani ja Ricoga Silket ja Brendanit väljas. Mis oli lahe, et paljudes majades olid inimesed, kes tegid näiteks savivoolimist, kangakudumist, tegid sepiseid, küpsetasid jms.
Ja loomulikult, kuna Šveits on reeglite maa, siis oli iga loomapuuri juures, et see puur vastab kindlatele ettekirjutatud nõuetele. See silt oli iga puuri juures ning mind ajas see ikka suht naerma :):




Sellel majal on kolmnurkne avaus katuse all, sest vanasti usuti, et hingel peab olema koht, kust ta saaks majast välja minna. Kui majas keegi suri, siis viidi ta 1 ööpäevaks pööningule ning selle avause juures oli ka keegi, kes valvas, et halvad hinged ei saaks majja tulla.

Vanast uus - see maja oli tõesti väga hubane, et oleks kohe sisse kolinud

Šveitsi kellad ;)

Mmmmm...šokolaad

Muuuuuuu....või siis amai :)

Vanasti nägi sünnitustuba selline välja

Ööbisime ühes väikeses perehotellis, kus ma sain endale täiesti omaette toa rõduga, kus oli vaade mägedele. Kahjuks oli aga ilm nii udune, et väga erilist vaadet ei olnudki. Nii palju oli siis näha:

Teisel päeval käisime enne kojusõitu Aareschlucht'is (Aare jõe kuristik/mäekuru). Väga kena koht oli.

Jõe kaldale oli kirjutatud kividest erinevaid sõnu ning ma hakkasin vaatama, et oi, kas tõesti on sinna kirjutatud Latvija...igaks juhuks küsisin Silkelt ka üle, mida ta seal näeb ja ta nägi sama asja. Maailm on ikka väga väike.

Nüüd olen nädalavahetusel puhanud ja varsti siis Heididorfi. Eks annan teada, kuidas seal oli, tundub, et ilm hakkab ka natukene paremaks minema.
Seniks aga tsauuuuuu!!!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar